Skip to main content
AjankohtaistaHankkeetToiminta

Me-talon perheohjaaja Riina perheiden apuna

Pansion Me-talon Riina on auttanut alueen perheitä yli neljän vuoden ajan. Tässä Riina kertoo enemmän itsestään ja työstään.

Olen Riina Nurmi, Me-talon perheohjaaja. Olen myös organisoija, äiti, ystävä, pikkusisko, vitsiniekka, dekkarifani, kuuden lapsen kummitäti, auttaja, laadukkaiden elokuvien ystävä (esim. Karate Kid I-III), utelias (erityisesti erilaiset elämäntarinat), ruuasta innostuja ja raakakakkujen ystävä. Vaikka olenkin melko vauhdikas välillä, niin minulla on kuulemma silti rauhoittava ja maadoittava vaikutus ihmisiin.

Olen toiminut perheohjaajana tammikuusta 2017 alkaen. Työpäiväni ovat hyvin vaihtelevaisia. Toimin ohjaajana erilaisissa ryhmissä (esimerkiksi vankien lasten vertaistukiryhmässä sekä seikkailukasvatuskerho KOTA:ssa), tapaan asiakkaita (kodeissa, Me-talolla, kävelyllä, melkeinpä missä vaan!), olen mukana erilaisissa verkostoissa jne. Minut voi löytää esimerkiksi Hövelin toimistolta, pulkkailemasta tai vaatteita jakamasta.

Perhetyö on tarkoitettu lapsiperheille ja sellaiseksi tuleville.

Yhteyden saa puhelimitse 044 745 4196 (WhatsApp, tekstiviesti tai soitto), sähköpostilla: riina.nurmi@fingerroos.net

tai Facebookissa: Me-talo Turku Perheohjaaja Riina https://www.facebook.com/profile.php?id=100015730840389.

Voi myös tulla katsomaan Me-talolle olenko paikalla!

Mikä minua kiinnostaa erityisesti perhetyössä? Ihmisten kohtaaminen (niin isojen kuin pienten) ja heihin tutustuminen (ne elämäntarinat..).  On hienoa huomata, kuinka jokaisesta tilanteesta löytyy myös jotain positiivista tai jotain mitä kohti mennään yhdessä. Välillä iloitaan yhdessä onnistumisia tai sitä, että joku haastava asia on helpottunut. Myös surulliset tai huonot hetket on helpompi jaksaa, kun ne jakaa jonkun kanssa.

Olen oppinut työstäni tosi paljon! Kaikkea oppimaani en osaa varmasti edes tiedostaa tai sanoiksi pukea, mutta yhden asian haluan mainita:

 Älä tuomitse naapuriasi ennen kuin kävelet kaksi kuunkiertoa hänen mokkasiineissaan
(vanha intiaaniviisaus).  Jokaiselta asiakkaalta oppii jotakin uutta; oli se sitten konkreettinen asia tai tekeminen, tai vaikkapa itselleni uusi näkökulma johonkin asiaan.