Skip to main content
Ajankohtaista

Kenelle kalenteri tänä vuonna lahjoitettaisiin? Lasten vastaus kuului: “mummoille ja papoille!” 

By 27.11.2020December 1st, 2020No Comments

“Hyvä työ tekee hyvää moneen suuntaan.” – Näin ajatellaan Partiossa, jossa päivän hyvää työtä pidetään arvossa ja osana partiokasvatusta. Myös Fingerroosin säätiöllä lähimmäisen tukeminen ja ilon tuominen arkeen ovat työn keskiössäjoten kun Hilkka Näse Meripartiokunta Lätynkääntäjistä kysyi, voisimmeko toimittaa lahjoitettuja adventtikalentereita ikääntyneille turkulaisille, ei vastausta tarvinnut miettiä pitkään.  

Partiolaisten jokavuotisiin perinteisiin kuuluu adventtikalenterien myyminen. Sen lisäksi paikallisesti toimivat partiolippukunnat saavat antaa lahjaksi adventtikalenterin johonkin hyvään kohteeseen. Lausteella toimivassa Meripartiolippukunta Lätynkääntäjissä kysyttiin lapsilta, kenelle kalenteri tänä vuonna lahjoitettaisiin. Yksi ehdotus oli ylitse muiden: “mummoille ja papoille!” 

Koska lahjakalentereita oli vain yksi, heräsi heti kysymys: entäs muut mummot ja papat? Pikatempauksella saatiin kokoon yhteensä 28 adventtikalenteria, jotka lähtevät nyt Fingerroosin säätiön kautta oikeisiin osoitteisiin.  “Olisi ollut mukava viedä lahjat itse perille, mutta koronan takia emme voineet niin tehdä. Kuvasimme kuitenkin pienen tervehdysvideon lahjan saajille.”- Hilkka Näse Lätynkääntäjistä kertoo.  

Fingerroosin säätiön avulla kalenterit ja joulutervehdykset toimitetaan ikäihmisille yhteisöruokailujen ja Löytävän vanhustyön kautta. Niin Fingerroosin säätiön väki kuin Lätynkääntäjien lapsetkin ovat yhtä mieltä siitä, että hyvän tekeminen ja toisen ilahduttaminen tuo iloa myös itselle. Usein se onkin se arvokkain lahja, mitä toiselle ja itselleen voi antaa.

Toivotamme kaikille rauhallista adventinaikaa jahaastamme jokaisen miettimään, minkä hyvän teon voisit itse tehdä tänään. 

Katso vielä lopuksi partiolaisten videotervehdys