Skip to main content
AjankohtaistaYleinen

Me-talo toi Pansion talveen Kaakaokamelin!

By 19.1.2021February 9th, 2021No Comments

Pansion Me-talolla päätettiin siirtää lasten toiminta tapaamisrajoitusten kaventamien toimintamahdollisuuksien myötä ulos. Hyvien pulkkailu- ja talvipuuhailukelien myötä monet lapset viettävät vapaa-aikaansa muutenkin mieluusti ulkosalla.

Normaaliaikoina lapsilla on ollut tapana kokoontua sankoin joukoin koulun jälkeen Me-talolle tekemään läksyjä, leipomaan, taiteilemaan, askartelemaan, pelailemaan ja tapaamaan toisiaan sekä Me-talon ohjaajia erilaisissa kerhoissa ja avoimessa toiminnassa. Kun sisätiloissa tapahtuvaa toimintaa jouduttiin rajoittamaan, ohjaajat halusivat antaa lapsille toisenlaisen mahdollisuuden tulla juttelemaan, kertomaan kuulumisia, saamaan apua ja tapaamaan tuttuja ohjaajia. Näin syntyi idea lähteä tapaamaan lapsia sinne, missä lapset ovat – pulkkamäkeen ja muille ulkoliikuntapaikoille. Mukaan päätettiin ottaa Kaakaokameli, jonka kyttyrästä tarjoillaan lapsille kuumaa kaakaota tai mehua lumileikkien välissä. Samalla ehditään juttelemaan ja vaihtamaan kuulumisia lasten kanssa. Kaakaokameli onkin ollut välitön hitti, jota lapset kuumeisesti odottavat koulupäivän päätyttyä. Monet lapset kertovat jo kaivanneensa juttutuokioita tuttujen ohjaajien kanssa. Kaakaokamelilla on tavattu huimat 60–70 lasta joka arkipäivä. Me-talon ohjaajat ovat myös puuttuneet kiusaamistilanteisiin ja muistuttaneet lapsia kunnon pukeutumisesta pakkaskeleillä. Lisäksi on tavoitettu paljon sellaisia lapsia, jotka eivät ole koskaan käyneet Me-talolla.

Kaakaokameli parkkeeraa joka arkipäivä Pansion Kisapuiston kentälle tai Pansion koulun pihalle klo 13.15–15.00. Tarjolla on lämmintä kaakaota tai mehua ja juttuseuraa! Kaakaokameli voi liikkua päivän aikana myös muualla. Helmikuun kaakaot tarjoaa lapsille K-Market Perno. Suuret kiitokset kauppiaalle!

Kamelikuskeina Me-talolta harjoittelija Sonja Hjulfors ja ohjaajat Sami Strandén ja Jari Salonen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pansion Me-talon toimintaa koordinoi Turussa Markku Juhani Fingerroosin muistosäätiö, jonka toiminnoissa kesäisin ympäri Turkua kiertelevä Kaffekameli on ollut tuttu näky jo parin vuoden ajan. Kaffekameli on sähkökäyttöinen polkupyörä, jonka perässä kulkee pyörillä kärry, jonne voidaan lastata kahvi- ja teetarpeet, astiat ja mahdolliset tarjoilut. Kesäisin Kaffekamelilla on tavattu ja jutusteltu monien ihmisten kanssa eri puolilla Turkua ilmaisen kahvikupposen äärellä. Kesän jälkeen Kaffekameli on ollut talvilevolla, mutta nyt tämä oivallinen kaveri herätettiin talvitoimintaan lasten Kaakaokameliksi Pansioon.

Lisätietoja Me-talon toiminnasta löytyy täältä: https://fingerroos.net/wp/toiminta/me-talo