Skip to main content
AjankohtaistaYleinen

Hyppää kesällä Kaffekamelin matkaan!

Kahvia ja juttuseuraa tarjoava Kaffekameli pysäköi tänä kesänä joka tiistai pariksi tunniksi Pansion Lumikonkadulle. Kaffekameli on liikkeellä nyt toista kesää. Sähköavusteinen polkupyörä ja sen perään kiinnitetty kahvivaunu kiersivät kaupunkia jo viime kesänä. Nyt Fingerroosin säätiön Kaffekamelilla on vakituinen pysähdyspaikka Lumikonkatu 4:ssä joka tiistai kello 13–15.

– Kaffekamelin perusideana on tarjota kiireetöntä juttuseuraa ja maksuttomat kahvit, tiivistää hanketyöntekijä Annika Dolgov Fingerroosin säätiön Syörään yhressä -hankkeesta.

Dolgov kertoo, että Kaffekameli sai viime vuonna hyvän vastaanoton, missä se ikinä kiersikin. Kaffekameli kävi useissa lähiöissä ja työntekijät jalkautuivat lähiöiden pihoille.Viime vuoden palautteen perusteella kuitenkin päätettiin, että tänä vuonna toimitaan hieman toisin. Dolgovin mukaan pääteltiin, että Kaffekamelin palvelut tavoittavat ihmisiä paremmin, jos sillä on vakituinen paikka.

Kaffekamelilla päivystää Fingerroosin säätiön työntekijöiden lisäksi muita yhteistyötahoja esimerkiksi Mikaelin seurakunnalta, diakoniakeskuksesta ja Turun kaupungin sosiaalityöstä. Dolgov toteaa, että tiimi koostuu eri ammattialojen edustajista.

Kahvipyörän ensisijaisena tehtävänä on silti se, että kahvikupposen äärelle luo voi tulla jutustelemaan niitä näitä. Jos esiin tulee asioita, joissa kävijä kaipaa tukea, on apu lähellä. Kaffekamelin väki voi ohjata tarvittaessa diakoniatyön tai muun tuen piiriin. Taustalla onkin ajatus siitä, että Kaffekameli on eräänlaista sosiaalialan pop up -palvelua, joka liikkuu siellä missä ihmisetkin.

Kohderyhmänä ovat kaikki aikuiset. Kaffekamelin kausi jatkuu 11.8. saakka.

Fingerroosin säätiö edistää ikääntyneiden, perheiden ja eri ikäisten henkistä ja fyysistä hyvinvointia Turun seudulla. Toiminnan tavoitteena on eriarvoisuuden vähentäminen ja osallisuuden edistäminen.

Syörään yhressä-toiminnassa taas testataan eri keinoja, joilla voidaan auttaa kaikenikäisiä ihmisiä ja edistetään yhteisöllisyyttä ihmisten arjessa. Toimintaan kuuluvat yhteisöruokailut, erilaiset pop up-kokeilut ja tapahtumat sekä yhteistyö ruoka-apuverkoston kanssa.

Juttu: Turun Sanomat, 15.6.2020 / Päivä Ojanperä