Skip to main content
AjankohtaistaBlogi

Hyvä ruoka kuuluu kaikille!

Fingerroosin säätiön toimipisteissä on kokoonnuttu yhteisten aterioiden äärelle jo usean vuoden ajan. VoiVeljet-ravintoloiden tarjoama ruoka ja Fingerroosin säätiön järjestämät yhteisöruokailut ovat mahdollistaneet kiireettömiä kohtaamisia, yhdessäoloa ja tukea sekä maittavia aterioita eri puolilla Turkua.

Fingerroosin säätiön ja Voiveljet Oy:n yhteinen tarina alkoi vuonna 2018 Kokkisota-tapahtumasta, jossa VoiVeljien kokit kisailivat toisen paikallisen ravintolan kanssa. Fingerroosin säätiön järjestämässä tapahtumassa kilpailevat tiimit valmistivat hävikistä upean kolmen ruokalajin maistelumenun, jota arvioimassa oli alueen asukkaista ja ruoka-avun asiakkaista koostuva raati. Ilta oli menestys ja ajatus pitkäjänteisemmästä yhteistyöstä alkoi muhia molemmin puolin.

Luonteva yhteistyön muoto löytyikin nopeasti ja pian VoiVeljien ravintoloista jäävää lounashävikkiä ryhdyttiin hyödyntämään Fingerroosin säätiön ylläpitämien kohtaamispaikkojen yhteisöruokailuissa viikoittain.  Yhteisöruokailujen tavoitteena on ollut tarjota mielekästä tekemistä arkeen, kohdata ruokailuun osallistuva ihminen kokonaisvaltaisesti ja tarvittaessa myös tarjota tukea ja neuvontaa. Osallistuminen ruokailuihin on madaltanut kynnystä hakeutua myös muun toiminnan ja tuen piiriin.

Hyvinvointia tukevan toiminnan lisäksi yhteistyöllä on voitu vähentää myös ravintoloista jäävää ruokahävikkiä. Ruokahävikillä tarkoitetaan ruokaa, joka on alun perin ollut syömäkelpoista, mutta joka syystä tai toisesta päätyy jätteeksi. Kun ylijäämäruokaa on hyödynnetty yhteisöruokailuissa, on hävikkiäkin voitu vähentää tuntuvasti.

Fingerroosin säätiön yhteisöruokailut ovat tavoittaneet paljon ihmisiä eri elämäntilanteissa ja on tarjonneet tasavertaisia kohtaamisia mm.  Pansion Me-talolla, Lausteen Lähiötuvalla sekä Kampuskappelissa Turun Ylioppilastalossa. VoiVeljien ja Fingerroosin säätiön yhteistyö on osoitus siitä, että järjestöt ja yritykset voivat tehdä paljon hyvää yhdessä, kun yhteinen visio ja tahtotila löytyy.

Vuosi 2021 on hyvä päättää rauhallisiin ja kuusentuoksuisiin tunnelmiin. VoiVeljien ja Forum Marinumin yhteisen Kuusimetsän kuuset jatkavat matkaansa Forum Marinumin pihasta kohti Pansion Me-taloa, josta ne jaetaan eteenpäin alueen asukkaille tuomaan iloa ja joulumieltä.

Joulukuuset jaetaan Pansio-Perno-alueen asukkaille koronaturvallisesti keskiviikkona 22.12.2021 Me-talon takapihalla klo 11–15.

Fingerroosin säätiö lähettää lämpimät terveiset ja kiitokset aidosta ja hyvästä yhteistyöstä VoiVeljille, Forum Marinumille sekä kaikille Fingerroosin säätiön yhteisötilojen kävijöille. Tästä on hyvä jatkaa yhdessä kohti uutta vuotta!

Fingerroosin säätiö

  • Fingerroosin säätiö edistää ikäihmisten hyvinvointia ylisukupolvisella työotteella. Säätiö täytti 10 vuotta tänä vuonna. Tutustu lisää: fingerroos.net
  • Yhteisötilat Pansion Me-talo, Maarian Kylätalo ja Lausteen Lähiötupa sekä Löytävä vanhustyö Turussa ja Vakka-Suomessa.
  • Haluatko tukea Fingerroosin säätiön toimintaa? Lue lisää täältä: https://fingerroos.net/wp/lahjoita

VoiVeljet oy

  • Kuusi ravintolaa ja kaksi tilausravintolaa Turussa: Grädda, Neuvolansali, Vanha Panini, Smör, E. Ekblom, Panini, Göran ja Tiirikkala. Tutustu lisää: https://voiveljet.fi/
  • VoiVeljet ravintolat ovat lahjoittaneet hävikkiään Fingerroosin säätiön yhteistötoimintaan vuodesta 2018 lähtien.

Forum Marinum

  • Merikeskus Forum Marinum on sekä merenkulun valtakunnallinen vastuumuseo että merivoimien museo, kuin myös merellinen tapahtumakeskus. Tutustu lisää: https://www.forum-marinum.fi/
  • Forum Marinumin ja ravintola Göranin yhteinen Jouluinen viikonloppu 11.–12.12. toi valaistun kuusimetsän Forum Marinumin pihalle. Osa kuusimetsän kuusista lahjoitetaan Fingerroosin säätiön koordinoimalle Me-talolle.